The Reflection Room Installation

Art Design Award Winner.
Awarded Silver for Good Arts, Crafts and Ready-Made Design.

The Reflection Room Installation
by Beck Storer

  • Awarded April 15, 2017
  • CLIENT: Emporium Melbourne
  • 2.246

Inspired by the colour red, which symbolises good fortune in Chinese Culture, The Reflection Room is a spatial experience that has been created entirely out of red mirrors to create an infinite space. Inside, typography plays the role of connecting the audience to each of the Chinese New Year’s main values and prompts people to reflect on the year that has been and the year ahead.

Visit Site
Good  Design

The Reflection Room Installation

Good Design

Great Design by Beck Storer

The Reflection Room Installation

Great Design by Beck Storer

Inspirational Installation Design

The Reflection Room Installation

Inspirational Installation Design

The Reflection Room Installation Image

The Reflection Room Installation

The Reflection Room Installation Image

The Reflection Room Installation

Beck Storer

Designer of The Reflection Room Installation


Good Design Deserves Great Recognition

Discover A' Design Award, World's Largest Design Accolade.

Learn More

Interview with Beck Storer on The Reflection Room Installation

What has been your main focus in designing this work? Especially what did you want to achieve?
Inspired by the colour red, which symbolises good fortune, The Reflection Room is a spatial experience that features red mirrors to create an infinite space. Inside, typography plays the role of connecting the audience to each of the Chinese New Year’s main values and prompts people to reflect on the year that has been and the year ahead.
Why did you design this particular concept? Was this design commissioned or did you decide to pursuit an inspiration?
We were approached by Emporium Melbourne to create an installation to celebrate the 2017 Chinese New Year.
What made you design this particular type of work?
Our aim was to create an engagement that triggered a personal and emotional reaction. The Reflection Room is a space for one to immerse themselves in the Chinese New Year sentiments of Longevity, Prosperity and Happiness and to reflect on the year pass and the year ahead.
What is the most unique aspect of your design?
The entire structure is cladded in red mirror from ceiling to floor, whichcreating an infinite room
Who did you collaborate with for this design? Did you work with people with technical / specialized skills?
Creative Directors - The Cutaway - Beck Storer, Paul Meeuswen Production Manager - Allan Davis Production Assistants - Patrick Huertas and Sean Huertas
What are some of the challenges you faced during the design/realization of your concept?
The cutting of the red mirror had to be millimetre perfect. There was no room for compromise!

By clicking Sign-Up, you are opting to receive promotional emails from A' Design Awards, World Design Rankings, World Design Consortium and Designers.Org You can update your preferences or unsubscribe any time.

You are now at the right step

Join Designers.org & Start Promoting Your Design Worldwide.

Create an Account