Family Center Store

Architecture Design Award Winner.
Awarded for Good Architecture, Building and Structure Design.

Family Center Store
by Ali Alavi

  • Awarded April 15, 2014
  • CLIENT: Ali Alavi design
  • 11.513
There are a few reasons why I enclosed the long (30 meters) front wall. One, was that the existing building's elevation was really unpleasant, and I had no permission to touch it! Secondly, by enclosing the front facade, I gained 30 meters of wall space inside. According to my daily observational statistics study, majority of shoppers chose to go inside the store just because of curiosity, and to see what's happening behind this facade Curious forms.

There are a few reasons why I enclosed the long (30 meters) front wall. One, was that the existing building's elevation was really unpleasant, and I had no permission to touch it! Secondly, by enclosing the front facade, I gained 30 meters of wall space inside. According to my daily observational statistics study, majority of shoppers chose to go inside the store just because of curiosity, and to see what's happening behind this facade Curious forms.

Learn More
Good  Design

Family Center Store

Good Design

Great Design by Shunji Yamanaka & fuRo

Family Center Store

Great Design by Shunji Yamanaka & fuRo

Inspirational Mobility Robot Design

Family Center Store

Inspirational Mobility Robot Design

CanguRo Mobility Robot Image

Family Center Store

CanguRo Mobility Robot Image

Family Center Store

Family Center Store

Ali Alavi

Designer of Family Center Store


Good Design Deserves Great Recognition

Discover A' Design Award, World's Largest Design Accolade.

Learn More

Stay Updated with Latest Design News

By clicking Sign-Up, you are opting to receive promotional emails from A' Design Awards, World Design Rankings, World Design Consortium and Designers.Org You can update your preferences or unsubscribe any time.

You are now at the right step

Join Designers.org & Start Promoting Your Design Worldwide.

Create an Account